Köszöntünk a Nizita Szappan- és NemezMűhely WebShopban!

 2020 Május 29. 22:40:49

Hírlevél

A bőr látja el az egész szervezet külső védelmét. Önmagában ez a feladat és az a tény, hogy a szervezet differenciált részéről van szó, a bőrt önálló szervvé teszi. A bőr több funkció ellátására alkalmas belső szerkezettel rendelkezik. A bőrnek két fő rétege van, a felső rész, amelyet epidermisznek (felhámnak) neveznek és a belső, négyszer vastagabb kötőszöveti rétege, a dermisz (irha).

Ezekről egy másik alkalommal majd részletesebben is írok még.

DE MOST MENJÜNK TOVÁBB!


 A bőrben működő mechanizmusok zavara többféle állapotot idézhet elő. Nagy fontosságot tulajdonítunk a bőr küllemének, így aztán nem nehéz megérteni, hogy a bőr betegségei gyakran komoly aggodalmat váltanak ki még akkor is, ha a társult betegség nem komoly. Ha pedig megoldódnak a bőrproblémák, komolyan fellélegzünk. Mindazonáltal ne ragadtassuk magunkat durva és kétségbeesett lépésekre, hogy megoldást találjunk olyan problémára, mint például az akne. Léteznek gyengébb, természetes gyógyszerek és kiegészítők, amelyek a bőr kémiai tulajdonságait visszazökkentik egyensúlyukba. Először próbáljuk ki ezeket és törekedjünk a kiegyensúlyozott és kevés stresszel kísért életmódra – bőrünk tükrözni fogja mindkettőt.

ÉS MOST NÉZZÜK RÖVIDEN, DIÓHÉJBAN A ROSACEÁ-T! MI IS AZ A ROSACEA?

A rosacea egy bőrtünet, mely fiatal korban ritkábban, jellemzően a klimax idején jelentkezhet. Ilyenkor a bőr hajszálerei jobban láthatóak, mint egy normál bőr esetében. A kialakulásának okai közül a legfontosabb az öröklés, amit tovább erősítenek a hormonális hatások, valamint az emésztőszervek zavarai. Elsősorban seborrhoeas (A bőr faggyúmirigyeinek túlműködése következtében kialakuló, ekcéma jellegű, lemezesen hámló, viszkető bőrgyulladás, korpásodás.) bőrökön alakulhat ki. Az időjárás viszontagságai és a túlzott alkoholfogyasztás is okozója lehet. Leginkább nőknél fordul elő, de férfiaknál is fellelhető. Tipikus külső megjelenési jellemzője az úgynevezett „borvirágos orr”, melyet gyakorta tévesztenek össze az alkoholtól piros, duzzadt orral.

A rosacea felismerése után kerüljük a szélsőséges kezelési eljárásokat, a forró gőzölést, az erőteljes vérbőséget okozó készítmények használatát az érintett bőrfelületen.

Használjunk olyan nappali és éjszakai krémeket, melyekben nyugtató, gyulladáscsökkentő és érfal erősítő hatóanyagok találhatóak.

Képek a Rosaceás bőrről: https://www.google.hu/search?q=rosacea+b%C5%91r&newwindow=1&espv=2&biw=1538&bih=815&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS84yt3ZDLAhUJYpoKHQ4JDbIQ_AUIBigB#imgrc=cXRsdlbvJ_ptFM%3A

EHHEZ AJÁNLOM TÖBB ÉVES TAPASZTALATOM ALAPJÁN A TERMÉSZETES SZAPPANOKAT A MINDENNAPOKRA, TOVÁBBÁ A SCHÜSSLER KRÉMEKET:

Hatékonyan ápolhatja egész testfelületét a természetes olajok hozzáadásával készült szappanjaimmal.

Ezek közül a Rosaceás bőr ápolására kiemelném:

az Ichtiolos-olívás szappant http://nizitaszappan.hu/olivas-csalad/termek/10-olivas-csalad/73-ichtiolos-ekcema-psoriasis-borgyull-szappan, továbbá

a Kurkumás Kecsketejes szappanomat: http://nizitaszappan.hu/kecsketejes-csalad/termek/11-kecsketejes-csalad/84-kurkumas-szappan

A Schüssler NaturCosMEDics krémeket naponta 2-3 alkalommal használjuk, körkörös mozdulatokkal gyengéden masszírozza az érintett bőrfelületetbe. Egyidőben többféle krém is használható egyszerre úgy, hogy a krémeket kis mennyiségben összekeverjük a tenyerünkben. A krémek használatával egyszerre más kozmetikai készítmény is alkalmazható, de először mindig a Schüssler krémet vigyük fel.

Mentolos, kámforos, eukaliptuszos készítmények használata ill. fogyasztása kerülendő, mert ezek a Schüssler krémek hatékonyságát jelentősen csökkenthetik.

Íme egy konkrét javaslat a Rosaceás bőr kíméletes ápolására, a tünetek enyhítésére: http://schusslerkozmetikumok.hu/schussler_rosacea_kombinacio

A kálium kiemelt jelentőségű szervezetünk számára, szükséges a sav-bázis egyensúly fenntartásához. A Kalium chloratum „szépészeti" szempontból is fontos só, hiánya esetén a leggyakoribb elváltozás a tágult erek megjelenése az arcon.

A Natrium sulfuricum kiváló anyagcsere-serkentő, méregtelenítő. Szabályozza a sejt közötti állomány folyadéktartalmát, kivonja a kiválasztandó salakanyagokból a vizet, így azok könnyebben lebomlanak.

Legfontosabb szépészeti bőrproblémák: a szemek alatti táskák és az orron megjelenő kékes-vörös elszíneződés nem csak esztétikai problémát jelentenek. Fontos hiánytünete a gyulladás miatti kékes-vörös szín, mely elsősorban az orron jelentkezik, ez a rosacea.


 A Rosacea 2. cikkben arról lesz szó, miként tudjuk illóolajokkal, azaz aromaterápiával segíteni Rosaceától szenvedő bőrünket.


 Szép napot kívánok Mindenkinek!

Telkes Heni /Nizitá Szappanműhely


 A cikk megírásában segítséget nyújtott Kiss Renáta (06-20-392-3570; Szentendre, Paprikabíró utca 2. Fsz. 7.)kozmetikus szakember https://www.facebook.com/KissSzigetKozmetika/timeline 

TOVÁBBI FORRÁSOK:

· Schüssler krémek forrás: http://schusslerkozmetikumok.hu/?gclid=Cj0KEQiAxrW2BRCFidKbqKyq1YEBEiQAnMDWxk11R5QGcixGxLrKknjlcmswwaFjdD3x_qnjwsxWTIUaAiOQ8P8HAQ

· Dr. Earl Mindell: Egészséges bőr, haj, köröm című könyv; Glória kiadó 1998

· http://gyermekapolas.hu/szotar/seborrhea

Oldal ajánlása ismerősnek

Az ön neve: *
Az ön email címe: *
Címzett neve: *
Címzett e-mail címe: *
Üzenet: