Köszöntünk a Nizita Szappan- és NemezMűhely WebShopban!

 2020 Május 29. 22:05:29

Hírlevél

A készülődés időszaka ez a négy hét egészen szenteste napjáig.

A csendes, békés készülődésé.

Lelkünk díszbe öltöztetése.

 

Áldott készülődést kívánok Mindenkinek, békében, szeretetben!

 

Telkes Heni

Nizitá Szappanműhely 

 

Őseink így készítették az adventi koszorút fűzfavesszőből: Mi is kipróbálhatjuk

Hozzávalók: 12 db fűzfavessző, csipkebogyó, fenyőágak, 4 db méhviaszgyertya

A koszorút 8 fűzfából fonták össze szorosan. Középre 4-4 vessző adta a keresztet. Ezeket a vesszőket kellett kihegyezni, majd beilleszteni. Középre egy fonat kerül, amire csipkebogyót tettek.

A csipkebogyó: ISTENFA.

A piros szín az élet színe: vér, örök élet szimbóluma. A csipkebogyó télen is bírja, tehát a leghidegebb időkben is az életet képviseli.

Miután a csipkebogyókat beillesztették, a lányok fenyőágakat tűzdeltek a koszorúba az óra járásának megfelelő irányba (ahogy a Nap körbejárja a Földet).Kezdőlap › Ötlettár › Az igazi Adventi Koszorú készítése

Az adventi koszorú akkora volt régen, mint két kezünk ölelése. A koszorún szabályos négyzet alakban, az égtájaknak megfelelően szorították a fűzfaágak közé. A gyertyák egyszínűek voltak és régen kizárólag méhviaszgyertyát helyeztek ide.

A koszorú készítésénél az egész család együtt volt. Közben énekeltek, imádkoztak, elcsöndesül a lelkük. A körkereszt képe ISTEN pecsétje, ennek a szimbólumnak a megvalósítása rendezi lelkünket.

Minden vasárnap egyre több gyertyát gyújtottak meg. Advent első vasárnapján a Kelet felöli gyertyát ebéd után sötétedéskor gyújtották meg.

Hétről-hétre egyre több gyertya ég és látjuk a szoba vagy konyha sarkait, ahol meggyújtják a gyertyákat. Lelkünkben egyre éreztük a Fény, Jézus születését.

A koszorú készítésének leírását Molnár V. József előadása alapján jegyezte le: http://magyarterrendezes.hu/otlettar/az-igazi-adventi-koszoru-keszitese/

Oldal ajánlása ismerősnek

Az ön neve: *
Az ön email címe: *
Címzett neve: *
Címzett e-mail címe: *
Üzenet: